Alanya Doğal Güzellikleri

Alanya doğal güzellikleri sarar etrafımızı Alanya sınırlarına yaklaştığımız da. Fark ederiz ki sanki daha önce hiç yaşamamışız boşuna zaman geçirmişiz. Alanya tatili sırasında bütün yoğunluğumuzdan kurtulup yepyeni bir sayfa açarak devam ederiz hayata. Alanya’nın doğal güzelliklerini Alanya tatili sırasında tek tek keşfedebilirsiniz. Alanya da tatil yapmak  tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile daha da güzel hale gelecektir. Alanya da bulunan ekonomik hotel seçeneklerinden yararlanarak Alanya da tatil keyfinizi doyasıya yaşayabilirsiniz.
Yeşilliklerin arasından sıyrılıp gelmişçesine sizleri selamlayan mavinin en cezbedici renklerine bürünen denize Alanya tatili sırasında hayran kalabilirsiniz. Alanya da tatil yaparken tüm şehri hissedersiniz.  Alanya bir tarih şehri olup tüm yollarında taşlarında ve sokaklarında bunu fark ederek bir Alanya tatili yaparsınız. Alanya da tatil yapmak demek aslında sizin seneye ikinci bir kez daha buraya gelmeniz demektir. Alanya tatili esnasında değişiklik yapmak adına eşsiz güzelliklere sahip Mağaraları ziyaret edebilirsiniz. Mağaraların büyülü atmosferinden Alanya tatili sırasında  kendinizi alıkoyamayacaksınız. Oluşumları ve hatta bulunuş hikayeleri sizleri cezbedecektir. Alanya tatili içerisinde en keyiflisi de gündüz görmeye gittiğiniz mağaralara girdiğinizde farklı şekillerde ışıklandırılmış hallerine hayran kalmanız olacaktır.
Alanya tatili yaparken en güzeli adını en çok duyuran Damlataş mağarasını görmeniz olacaktır. Damlataş mağarası yarımadanın batı kıyısındadır. Alanya tatili sırasında Damlataş mağarasına gittiğiniz de 50 metrelik bir geçit vardır. Alanya tatili planlarınızın içinde yer alacak olan ikinci görülmeye değer mağarası Dim mağarasıdır. Bir milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilmektedir ve Alanya’nın doğusundadır. Alanya doğal güzellikleri arasında yer almayı hakeden mağaralardan biri olan Kadınini mağarası Alanya tatili ile görülmesi gerekli yerlerdendir ve Alanya’nın kuzeydoğusunda yer almaktadır. Alanya da tatil demek tarihi ve alternatif turlar demektir. Alanya tatili sırasında Korsanlar Mağarası’nı da ziyaret edebilirsiniz. Deniz mağarası olan Korsanlar mağarasını ziyaret için tekneye binebilirsiniz. Fosforlu mağarası da yine Damlataş mağarasına yakındır ve deniz mağarasıdır. Görüldüğü üzere Alanya tatili sırasında mağaraları gezmek isterseniz Alanya’nın dört bir yanına yayılmış olduğunu görürsünüz. Alanya tatili sizleri alıp biraz daha faklı bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Alanya da tatil sırasında bol bol eğlenmeniz dileğiyle.